Lääkärikeskus Karhulinna kohtaa jatkossa asiakkaita sujuvasti ja laadukkaasti myös etävastaanotolla

Etävastaanotolla saat helposti yhteyden Lääkärikeskus Karhulinnan lääkäriin tai muuhun asiantuntijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Voit varata itsellesi sopivan etävastaanottoajan nettiajanvarauksesta tai puhelimitse 02 724 8000, kuten tavallisenkin vastaanottoajan. Työterveysasiakkaiden etävastaanotot varataan työterveysasiakkaan nettiajanvarauksen puolelta. Työterveysasiakas, varmistathan työnantajaltasi, että etävastaanotot kuuluvat työterveyssopimukseenne. Videoyhteys on suojattu ja tietoturvallinen.

Etävastaanotolla voidaan hoitaa rajoitetusti terveydentilaan liittyviä asioita, tarvittaessa asiakas ohjataan lähivastaanotolle, mikäli tilanne sitä edellyttää. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu. Etävastaanotolla lääkäri voi uusia reseptit tai määrätä lääkkeitä tapauskohtaisesti ja tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman.

Etävastaanotto ei sovellu vakavan sairauden hoitoon eikä tilanteisiin, jotka vaativat fyysistä tutkimista. Tilanne arvioidaan yksilöllisesti. Huomioithan ettei etävastaanotolla määrätä uni- ja psyykelääkkeitä tai vahvoja särkylääkkeitä (PKV–lääkkeitä). Myöskään esimerkiksi korvatulehdukseen tai poskiontelotulehduksen ei määrätä antibioottia videovastaanotolla, koska nämä vaativat tilanteen arvioimisen vastaanotolla.

Huom. Koronavirusepidemian aikana suosittelemme etävastaanottoa, jos sinulla on hengitystieoireita. Voit vaihtaa monet jo varatuista lähivastaanotoista etävastaanotoksi. Kysy tästä mahdollisuudesta lisää asiakaspalvelustamme 02 724 8000.

Etävastaanottoaikoja on saatavilla seuraaville erikoisaloille

 • Yleislääkäri
 • Työterveyslääkäri

Muut asiantuntijat:

 • Työterveyshoitaja
 • Työterveyspsykologi
 • Työfysioterapeutti
 • Sairaanhoitaja

Ajan varaaminen etävastaanotolle

Voit varata itsellesi sopivan etävastaanottoajan nettiajanvarauksesta tai puhelimitse 02 724 8000, kuten tavallisenkin vastaanottoajan. Nettiajanvarauksessa ajanvarauksen tyyppinä on ETÄVASTAANOTTO. Työterveysasiakkaiden etävastaanotot varataan työterveysasiakkaan nettiajanvarauksen puolelta.

Valmistautuminen etävastaanottoon

Etävastaanottoa varten tarvitset älypuhelimen tai tabletin tai tietokoneen, jossa on internetyhteys sekä sisäänrakennettu tai ulkoinen kamera ja mikrofoni. Etävastaanotto toimii seuraavilla internetselaimilla ja laitteilla:

 • Google Chrome- (suositeltu) ja Firefox-internetselaimilla Windows- ja Apple Mac-tietokoneissa sekä Android-älylaitteissa
 • Safari-selaimella Applen mobiililaitteissa (iPhone & iPad)
 1. Pääset kirjautumaan etävastaanotolle https://login.movendos.com/#loginvideo/laakarikeskuskarhulinna (linkki löytyy myös nettisivuilta ja ajanvarausvahvistusviestistä).
 2. Testaa kuvan ja äänen toimivuus kirjautumissivulla. Salli ohjelman käyttää kuvaa ja ääntä järjestelmän pyytäessä lupaa.
 3. Kirjautuminen palveluun edellyttää vahvaa tunnistautumista mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.
 4. Kirjautuminen vie sinut virtuaaliodotusaulaan, josta henkilökuntamme poimii sinut vastaanotolle. Odotathan kärsivällisesti.
 5. Varaudu esittämään Kela-korttisi vastaanoton aluksi.

Mikäli yhteyttä ei saada muodostettua, työntekijämme soittaa sinulle. Pidäthän puhelimen lähettyvillä.

Maksaminen

Etävastaanotto maksetaan laskulla, joka lähetetään sinulle ilmoittamaasi osoitteeseen, ilman laskutuslisää. Etävastaanotto ajanvarauksella maksaa saman verran kuin tavallinenkin vastaanotto, ks. tarkemmin hinnasto.

Työterveyden asiakas, varmistathan työnantajaltasi, että etävastaanotto kuuluu työterveyssopimukseenne ennen ajan varaamista.