Kuvantaminen

Röntgentutkimukset

Röntgentutkimuksella kuvataan esimerkiksi luustoa, niveliä tai keuhkoja. Röntgenkuvausta käytetään muun muassa luunmurtumien, nivelten rappeumasairauksien ja hengitystieinfektioiden tutkimiseen.

Röntgentutkimukseen kuuluu myös radiologian erikoislääkärin lausunto.

Ultraäänitutkimukset

Ultraäänellä voidaan tutkia muun muassa vatsan elimiä, kaulaa, rintoja, kiveksiä, lihaksia ja verisuonia. Tutkimus on turvallinen ja kivuton, eikä siitä aiheudu säteilyaltistusta.

Ultraäänitutkimukseen kuuluu ultraäänikuvaus sekä kuvauksen toteuttaneen radiologin lausunto.

Magneettitutkimukset

Monessa vammassa tai sairaudessa varmin diagnoosi saadaan magneettitutkimuksella. Magneettikuvaus on kivuton ja turvallinen kuvausmenetelmä, jolla saadaan tarkkoja leikekuvia elimistöstä.

Teemme yhteistyötä Unilabs Botnia Scan Oy:n kanssa. Magneettitutkimuksia tehdään liikkuvalla magneettitutkimusyksiköllä.

Ohjeita tutkimukseen saapuvalle

Kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete.

Kaikkiin kuvantamistutkimuksiin kannattaa saapua vähintään 15 minuuttia ennen varattua aikaa. Ilmoittaudu 3. kerroksen asiakaspalvelussa.

Ennen ultraääni- tai magneettitutkimusta tulee syömistä välttää 6 tuntia ja juomista 2 tuntia ennen tutkimuksen alkua, erityisesti vatsan alueen tutkimuksissa. Alavatsan tutkimuksissa olisi hyvä, jos virtsarakko ei ole täysin tyhjä. Jos tarvitset lisäohjeita, ole yhteydessä ajanvarauspuhelimeen puh. 02 724 8000.

Kuvantamisen aukioloajat

Normaalit aukioloajat

Maanantai–torstai 8.00–16.00 (Magneettitutkimuksia tarjolla ti ja to)
Perjantai 8.00–15.00
Lauantai–sunnuntai Suljettu

Tutustu kuvantamisen asiantuntijoihin

Suomi English