Pikku-uutiset, Uutiskirje

Alueelliset suositukset ja toimintaohje

Porin ja Satakunnan monien muiden kuntien alueella tartuntatautipäivärahaan oikeuttavia päätöksiä ja todistuksia tehtiin tartuntatautiviranomaisten toimesta noin 17.1.2022 saakka. 18.1.2022 alkaen ei ole enää tehty näitä päätöksiä.

Näin ollen pyydämme PCR-testillä varmistettuja koronainfektion sairastaneita työntekijöitä asioimaan 1.1.–17.1.2022 välisen ajankohtaan liittyvissä todistustarveasioissa tartuntatautiviranomaisten kanssa (terveyskeskus, koronaneuvonta).

18.1.2022 alkaen työterveyshuollon kautta tehtyjen PCR-testattujen henkilöiden todistusasioita hoidetaan tarvittaessa työterveyshuollossa kiireettömänä toimintana (tartuntatautipäivärahan hakuaika 6 kk). Yhteydenotot tarvittaessa Lääkärikeskus Karhulinnan asiakaspalveluun p. 02 724 8000.

Positiivinen kotitestitulos ei oikeuta tartuntatautipäivärahaan, eikä todistuksia niistä voida laatia.