Ajankohtaista, Artikkelit

Siedätyshoito – helpotusta allergioihin

Kevään koittaessa allergiaoireet hiipivät monen elämään. Siedätyshoito auttaa tehokkaasti hoitamaan allergiaa, jopa oireettomuuteen saakka.

Aivastuttaa, kurkkua kutittaa, silmät vuotavat, nenä on tukossa ja on vaikea olla. Allergiaoireisiin kuuluu myös väsymys, joka vaikuttaa merkittävästi arjessa jaksamiseen. Hoitamaton allergia saattaa johtaa allergisen astman puhkeamiseen. Suomessa timotei ja koivu ovat yleisimmät siitepölyallergian aiheuttajat. Lievät oireet hoituvat antihistamiineilla, mutta osalle allergisista se ei riitä. 

Tablettihoitoinen siedätys voidaan aloittaa myös allergiakauden aikana.

Siedätyshoito on tehokasta ja turvallista nykypäivän allergian hoitoa. Tablettisiedätyshoito on myös helppoa: yksi tabletti kerran päivässä liuotetaan kielen alla. Tablettihoitoinen siedätys voidaan aloittaa myös allergiakauden aikana. Siedätyshoidolla lisätään ihmisen sietokykyä allergian aiheuttajaa kohtaan. Hoidon kesto on kolme vuotta, ja hoidon tavoitteena on oireettomuus. Siedätyshoitoa saa siitepölyjen lisäksi myös pölypunkkiallergiaan. 

Siedätyshoidon aloittamista varten allergioiden on oltava selvillä. Jos allergiat on tutkittu ja tuloksista on voimassa oleva selvitys, siedätyshoitoon pääsee tarpeen mukaan työterveys-, erikois- tai yleislääkärin lähetteellä. Mikäli allergiat täytyy vielä selvittää, allergiatesteihin pääsee Karhulinnassa ihotautilääkärin lähetteellä. Siedätyshoidon aloituskäynti tapahtuu sairaanhoitajan vastaanotolla.

Tiedätkö allergiasi? Varaa aika lääkärin vastaanotolle nettiajanvarauksestamme tai soittamalla numeroon 02 724 8000 saadaksesi lisätietoa ja lähetteen siedätyshoitoon. 

Haluatko testauttaa allergiasi? Varaa aika ihotautilääkärin vastaanotolle nettiajanvarauksestamme tai soittamalla numeroon 02 724 8000. Voit lukea lisää allergiatestauksesta artikkelistamme: Allergiaoireiden syy selviää allergiatestillä.