Ajankohtaista, Tiedotteet

Keliakialääketutkimus kaipaa lisää tutkittavia

Lääkärikeskus Karhulinnassa on käynnissä kansainvälinen keliakialääketutkimus, jonka tarkoituksena on kehittää keliakian hoitoon sopivaa lääkettä. Tutkittavan lääkkeen kehittäjä on saksalainen lääkeyhtiö Dr. Falk Pharma.

Otamme mielellämme mukaan uusia tutkittavia! Voit osallistua tutkimukseen, jos olet 18–80-vuotias ja sinulla on todettu keliakia vähintään 12 kuukautta sitten. Tutkittavat henkilöt ovat noudattaneet gluteenitonta ruokavaliota, mutta heillä esiintyy siitä huolimatta keliakian oireita, kuten ripulia, vatsakipua, pahoinvointia, väsymystä tai turvotusta.

Tutkimukseen osallistuminen kestää noin seitsemän kuukautta ja sisältää yhdeksän vastaanottokäyntiä. Tutkimuksen alussa ja lopussa tehdään mahalaukun tähystys, jossa seurataan ohutsuolen nukkapinnan tilaa. Tutkimus on sokkoutettu, eli osa tutkittavista saa lumelääkettä ja osa tutkittavaa valmistetta.

Lääkärikeskus Karhulinnan tutkimustiimiin kuuluvat tutkijat , Juha Liikala ja Hannu Rantala, tutkimuskoordinaattori Maria Kuningas sekä laboratoriohoitaja Maria Jussila (puuttuu kuvasta).

Jos voisit osallistua tutkimukseen, otathan yhteyttä sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse Lääkärikeskus Karhulinnan ajanvaraukseen numerossa 02 724 8000.