Ajankohtaista, Artikkelit

Lue ja kuittaa OmaKannassa ilmoitus, jossa kerrotaan tietojesi käytöstä.

Joko olet kuitannut OmaKannassa ilmoituksen, jossa kerrotaan tietojesi käytöstä sosiaali- ja terveydenhuollossa?

Lue ja kuittaa OmaKannassa ilmoitus, jossa kerrotaan tietojesi käytöstä.

Kun asioit ensimmäistä kertaa OmaKannassa 30.11.2023 jälkeen, saat luettavaksi ilmoituksen, jossa kerrotaan Kanta-palveluista sekä tietojesi käytöstä sosiaali- ja terveydenhuollossa. Käyttö vaatii suomalaisen henkilötunnuksen ja tunnistautumisvälineet. Kirjautumaan pääset esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Luovutusluvan uudistumisen vuoksi jokainen saa OmaKannassa ilmoituksen.

Laki velvoittaa antamaan uuden ilmoituksen, kun tietojen käyttöön tulee muutoksia.

Asiakas- ja potilastietosi tallennetaan Kanta-palveluihin, kun asioit sosiaali- ja terveydenhuollossa. Luovutuslupa on tähän saakka mahdollistanut, että Kannassa olevat tiedot liikkuvat sinua hoitavien eri toimijoiden välillä. Jatkossa luovutusluvalla liikkuvat myös sellaiset tiedot, jotka eivät ole Kannassa. Tällaisia ovat esimerkiksi paperille kirjatut tietosi. Kun sinulla on luovutuslupa, tietosi ovat kattavasti sinua ja asioitasi hoitavien ammattilaisten käytettävissä riippumatta siitä, missä ne on kirjattu.

Luovutusluvan uudistus perustuu asiakastietolakiin. Laki on uudistumassa ja tämän uuden lain tavoitteena on, että tulevaisuudessa terveydenhuollossa ei tarvitse pyytää erillisiä lupia tietojen liikkumiseen.

Jos et päivitä luovutuslupaa, aiemmin antamasi lupa pysyy edelleen voimassa. Se mahdollistaa, että Kantaan tallennetut tietosi liikkuvat kuten tähänkin asti.

Lisää aiheesta voit lukea Kanta.fi