Artikkelit

Asiantuntemusta ihmisen auttamiseen 

Karhulinnan uusi liikkujien ja urheilijoiden klinikka toimii huippu-urheilijoiden ja tavallisten kuntoliikkujien tukena. Klinikan asiakkaat voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään: kuntoliikkujat, kilpaurheilijat ja huippu-urheilijat. Kaikille on yhtä tärkeää päästä mahdollisimman nopeasti takaisin oman juttunsa äärelle. 

– Me ymmärrämme ihmisten tarpeita liikunnan ja urheilun parissa. Yritämme huolehtia liikkujan ja urheilijan urheilukyvystä samaan tapaan kuin työkyvystä työterveydessäkin. Ennakoiva ja ennaltaehkäisevä reitti on nopeampi kuin vammojen hoitaminen, kertoo urheilulääkäri Jonne Willman, joka toimii myös Lääkärikeskus Karhulinnan vastaavana työterveyslääkärinä. 

Lääkärikeskus Karhulinnassa on urheiluhenkisiä ja kilpaurheilutaustaisia lääkäreitä ja asiantuntijoita, mikä tarkoittaa kokemusasiantuntemusta hoidon tueksi. 

Kattavat palvelut liikkujan ja urheilijan parhaaksi 

Klinikan toimintaan kuuluvat lääkäri-, ravitsemusterapia- ja fysioterapiapalvelut. Toiminta ja tilat laajenevat loppuvuoden aikana, ja myös osaaminen vahvistuu. 

– Alusta pitäen yhtenäinen hoitoketju lähtee siitä, että selvitämme, mistä on kyse. Diagnoosi ja hoito tehdään eri asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä potilaan kanssa. Koko hoitoprosessin ajan kaikki tietävät, missä mennään, Willman valottaa. 

Asiantuntevat erikoislääkärit, korkea urheilulääketieteellinen osaaminen sekä urheilulääkäreiden laaja verkosto ovat hyödynnettävissä liikkujan ja urheilijan parhaaksi. Urheilutuntemusta on lukuisista lajeista yksilöurheilusta joukkuelajeihin. 

Urheiluklinikan palveluihin kuuluvat urheiluvammojen diagnostiikan ja hoidon ohella terveystarkastus, lihastasapainokartoitus, laboratoriokoepaketti, urheiluseurayhteistyö sekä luennot liikuntaan ja urheiluun liittyvistä teemoista seuroille ja muille yhteisöille.